Wednesday, March 9, 2011

San Francisco Male Brazilian Wax

Torta Frangipane alle Mele e Limone Candito


This cake originally from France (apparently it was created by an Italian, Mr. Frangipane, in Paris) is one of those cakes that I do when I do not want to put myself to read a recipe. I imagine that there are different versions And only some people use to wrap the pastry, there are those who use the pastry. I always use this recipe because it is very easy to remember, even for a wandering mind like mine! , P but I do not remember from where or by whom, I got it, I think it is a formula now firmly and handed down through generations like that of the four-quarter .
The batter usually add cinnamon, almond or lemon zest. This time I used candied lemon zest that was made by me spaghetti recipe a few posts ago. I must say that the result is very good and most fragrant. See if you're in the mood or not to do this extra work. In addition to mele, potete fare la frangipane anche con le pere e, perché no, le banane.

per circa 8 porzioni

3 mele golden

1 rotolo di pasta sfoglia (230 gr)

2 uova

100 gr di zucchero semolato
100 gr di farina di mandorle *

100 gr di farina 00

10 gr di lievito per dolci

100 gr di burro sciolto

1 cucchiaio di zucchero di canna grezzo

la scorza di un limone candita 



Beat eggs and sugar just to loosen the grains, no need to mount the compound. Then, add the almond flour and stir.
Next, add the flour and baking powder, sifted together previously.
Finally, stir in the butter and lemon zest. If the idea of \u200b\u200bpresentation in the photos you like, leave a little 'zest aside for decoration.
Unroll the pastry and let it join with its wax paper on a tart with a removable bottom. This type of mold will facilitate the extraction. Having a puff pastry square, I used a square mold. If you took the roundabout, choose accordingly.
Bucherellatela con una forchetta, anche sui bordi, per evitare che la sfoglia si sollevi durante la cottura.
 Versate il composto di mandorla e spalmate bene su tutta la superficie della sfoglia.

Sbucciate e tagliate le mele a spicchi di 1 cm circa e sistematele sopra la crema, premendole leggermente.

Cospargete lo zucchero di canna sulle mele e infornate a 200°C (ventilato). Dopo circa 15 minuti, più o meno a metà cottura, abbassate il forno a 175°C. Continuate a cuocere la torta fino a quando la torta sarà dorata e le mele saranno morbide. Ci vogliono altri 15-20 minuti circa.

Lasciate che si raffreddi leggermente prima di tagliarla con il coltello seghettato.

* Se non riuscite a trovare la farina di mandorle, potete usare le mandorle pelate e riducetele in polvere con il cutter / il robot da cucina. Io la faccio in questo modo, ho questo sminuzzatore che funziona divinamente.

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